Події
11 грудня 2018
Омелян розповів, чому ламаються експреси на «Бориспіль»
Міністр зазначив, що ситуація з поломками неприємна.
news-image

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає об'єктивними технічними труднощами поломки рейкових автобусів на маршруті "Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль". Про це він сказав Українським Новинам, передає «Є!»

"Коли ми говоримо про такі технічні труднощі - вони об'єктивні. На лінії працюють десятирічні дизельні поїзди польського виробництва. Проте з більш ніж 500 поїздок ми маємо 4 поломки. Я вважаю, це менше 1%", - сказав він.

Міністр зазначив, що ситуація з поломками неприємна, краще б їх не було взагалі, проте наголосив, що навіть при запуску абсолютно нових об'єктів із новою рухомою технікою трапляються її поломки.

Нагадаємо, 30 листопада "Укрзалізниця" відкрила залізничне сполучення за маршрутом "Київ - Міжнародний аеропорт Бориспіль". Швидкісний експрес з Києва в аеропорт "Бориспіль" зламався на наступний день після його запуску - 1 грудня. Пасажири, рейси яких були заплановані на певний час, були змушені чекати інший потяг і бігли по заметах з валізами. В офіційному Facebook "Укрзалізниці" прокоментували інцидент, пояснивши його "негодою".

4 листопада, експресс в "Бориспіль" зламався другий раз за тиждень після запуску.

8 грудня експрес в "Бориспіль" зламався в третій раз, навіть не виїхавши з Києва.

Читайте також: Експрес Київ-Бориспіль зламався на другий день після запуску (відео)