Суспільство
12 грудня 2018
UNICEF: в Грузії походи хлопчиків-підлітків у бордель фінансують батьки
Проте батьки рідко дають хлопчикам поради щодо безпечного сексу.
news-image

У Грузії прийнято, щоб хлопчики пізнього підліткового віку отримали перший статевий досвід в борделі, часто такі походи фінансують самі батьки. Про це йдеться в «Дослідженні батьківства підлітків і програм для їх підтримки», опублікованому на сайті Дитячого фонду ООН (UNICEF), передає «Є!» із посиланням на Новости-Грузия.

У дослідженні відзначено, що попри те, що батьки часто є ініціаторами походу синів в бордель, вони рідко дають їм поради щодо безпечного сексу.

«Згідно з результатами дослідження видно, що статева освіта для хлопчиків - це справа батька. Коли справа стосується хлопчиків - підлітків, то батьки усвідомлюють біологічну потребу своїх синів встановити статевий контакт і, більш того, відкрито і навіть фінансово підтримують їх в отриманні цього досвіду», - йдеться в дослідженні.


Таку ж толерантність в даному питанні батьки не виявляють щодо дочок. Вони проти того, щоб дочки мали інтимний зв'язок до заміжжя, саме тому бояться розмовляти з ними на ці теми, вважаючи, що розмова може викликати ще більший інтерес до сексу і викликати проблеми.

Самі підлітки відзначили, що їм незручно розмовляти на подібні теми з батьками, саме тому вважають за краще шукати інформацію за допомогою інтернету.
Результати дослідження показали, що в Грузії широко поширене міркування, що про всі важливі факти статевого дозрівання дівчинки повинні ділитися тільки з мамами. Тільки кілька батьків під час дослідження висловили готовність говорити з дітьми на будь-яку тему, незалежно від їх статі.

Дослідження Дитячого фонду ООН охопило шість країн - це Білорусь, Болгарія, Грузія, Молдова, Чорногорія і Румунія. Опитування було проведено серед підлітків у віці 10-13 років і 14-17 років, також їх батьків і вихователів.

Читайте також: У Тбілісі автівка майже чверть століття була «припаркована» на балконі четвертого поверху (відео)