Політика
12 грудня 2018
Рабінович: Наша об'єднана політсила була створена для перемоги, і рейтинги це підтверджують
Політик зазначив, що результати рейтингів його не дивують.
news-image

Замість того щоб дивитися на рейтинги, кандидатам у президенти потрібно йти до виборців і доводити своє право будувати новий курс порятунку України. Про це заявив народний депутат, лідер «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, коментуючи дані соцопитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), передає «Є!»

«У нас цих гетьманів вже більше, ніж людей. Треба будувати країну, а не мірятися, у кого довша булава. Я можу це говорити, тому що я зняв свою кандидатуру», - сказав Рабінович.

При цьому, відповідаючи на питання, як він оцінює в даному соцопитуванні результати «Опозиційної платформи - За життя» (11,2%), яка поступається тільки «Батьківщині» (13%) і «Слузі народу» (11,3%), політик заявив, що такі цифри його не здивували.

«Це не дивні результати для мене з однієї простої причини - ми об'єднувалися для того, щоб перемагати. Об'єднуватися, щоб програвати - не треба. Я думаю, що це - непоганий результат. Але це, безумовно, і не кінцевий результат - треба працювати. І треба менше дивитися на рейтинги, а йти до виборців і доводити своє право будувати новий курс - курс порятунку нашої країни», - вважає парламентарій.

Як повідомлялося напередодні, шість політичних партій могли б пройти в Раду, якби вибори проводилися в третій декаді листопада - початку грудня 2018 року, однак більше чверті потенційних виборців ще не визначилися зі своїм вибором. Про це свідчать дані соцопитування, проведеного КМІС.

Згідно з представленими в прес-центрі агентства «Інтерфакс-Україна» даними соцопитування, якби вибори до Верховної Ради проходили в листопаді, то 13,1% (23,4% серед тих, хто визначився зі своїм вибором) українців віддали б перевагу ВО «Батьківщина», 7,3% (13%) - за партію «Слуга народу», 6,3% (11,3%) - за партію «Опозиційна платформа - За життя», 6,3% (11,2%) - за «Блок Петра Порошенка», 5,1% (9,1%) - за партію «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка, 4,5% (8%) - за Радикальну партію Олега Ляшка.

При цьому представлені нині в парламенті фракціями партії «Опозиційний блок», «Самопоміч» та «Народний фронт» в разі виборів не набирають достатньої кількості голосів для подолання 5% -го бар'єру.