Війна
16 лютого 2015
У Чечні почнуть тренувати спецназ інших країн
news-image

В Гудермесі будується центр підготовки спецназу, в якому будуть тренувати бійців спеціальних підрозділів російської армії та збройних сил інших країн, пише в понеділок, 15 лютого, газета «Известия».

Підготовку будуть проводити чеченські інструктори за плату. «На завершення будівництва знадобиться не більше року. Як ви знаєте, досвіду у нас вистачає - вчити будуть наші інструктори, які мають за плечима добру практику», - заявив президент республіки Рамзан Кадиров.

Проект реалізується на приватні інвестиції і не потребує бюджетних коштів. Тренувати спецназ будуть на підставі офіційних договорів. Ведуться попередні переговори про підготовку білоруських і казахстанських бійців. Експерти сподіваються, що центр буде затребуваний у збройних сил країн арабського світу і Латинської Америки. У майбутньому комплексі зводиться унікальний тактичний містечко, де планується відпрацьовувати навички по звільненню заручників будь-яких об'єктів.

Читайте також: Кадиров: Еліту світового спецназу готуватимуть у Чечні

У центрі будуть можливості з парашутної, гірничої, лісової, водної підготовки, готується навіть будівництво аеродинамічної труби. Площа головного корпусу складе 55 тисяч квадратних метрів, стрільбище займе ще 35 гектарів. Центр розрахований на проживання та навчання 500 осіб, одночасно тренуватися може тисяча бійців. Крім військового призначення, центр отримає функції спортивного об'єкта. На його основі будуть проводитися змагання з стрілецьким і парашутних дисциплін.