Політика
16 грудня 2018
Більшість країн ЄС готові застосувати санкції проти Росії - Порошенко
Про це Порошенко сказав на прес-конференції в Києві.
news-image

Президент України Петро Порошенко заявив, що абсолютна більшість країн ЄС підтвердили готовність застосувати санкції проти РФ у зв'язку з її агресією в Керченській протоці. 
Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це Порошенко сказав на прес-конференції в Києві.

"По "азовським" санкціям. Хочу підкреслити, що Україна активно проводить роботу з формування пакету санкцій, пов'язаних з актом агресії РФ в Азово-Чорноморському басейні", - сказав він.

Президент зазначив, що перші санкції через захоплення росіянами українських судів і моряків вже прийняті на національному рівні Литвою.

"Під час проведення консультацій у Брюсселі абсолютна більшість країн підтвердили свою готовність застосувати санкції. Створено відповідний інструментарій, який визначає і формулює, які саме санкції є предметом обговорення. Думаю, що за нами і за ЄС затримки не буде", - додав президент.

Порошенко припустив, що нові санкції будуть включати список фізичних осіб, серед яких будуть військові збройних сил і ФСБ РФ, прокурори і слідчі, причетні до порушення прав українських військовополонених моряків. За його словами, цей список вже переданий міжнародним партнерам України. Президент України зазначив, що політичне рішення ввести додаткові санкції проти РФ у зв'язку з актом агресії в районі Керченської протоки вже прийнято і на рівні Європарламенту, і Конгресу США. 

"У резолюції Конгресу є пряма вимога до адміністрації президента США негайно розглянути процес введення санкцій у зв'язку з актом агресії в нейтральних водах Чорного моря", - нагадав він.