Політика
22 грудня 2018
Тимошенко закликала День Соборності відзначити символічним всеукраїнським ланцюгом єдності
Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.
news-image

Юлія Тимошенко переконана, тільки дружня і єдина нація має шанси на успіх. Саме тому до річниці Соборності лідер «Батьківщини» запропонувала українцям утворити всеукраїнський символічний ланцюг єдності.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, інформує «Є!».

«Через місяць – 22 січня – ми будемо відзначати 100-річчя української Соборності, українського єднання. У цей день я пропоную всім нам на знак нашої доброї волі вийти на вулиці, взятися за руки, стати пліч-о-пліч», – зазначила Голова партії.

Юлія Тимошенко нагадала, що 22 січня 1919 року на Софіївському майдані в Києві був проголошений Акт Злуки і вперше за сотні років українці об’єдналися в єдину національну державу. А того ж дня 1990 року патріоти з усієї України утворили живий ланцюг, який з’єднав Київ зі Львовом.

І сьогодні ми мусимо ще раз ствердити для себе та світу нашу мудрість, нашу єдність, нашу силу, переконана політик.

«Нас роз’єднують політичні технології, які знову і знову робляться під чергові брудні вибори. Нас весь час намагаються посварити, зіштовхнути один з одним та на цьому отримати фальшиві перемоги», – прикро зауважила Голова партії.

Юлія Тимошенко наголосила: у тривожні часи сьогодення – коли наша держава у війні, коли наша суверенність знову під загрозою, коли Україна проходить величезні випробування – ми маємо бути єдиними.

«Наша соборність, наша єдність у наших серцях і душах. Наша сила – в нас самих, українцях. Отже, збираємося 22 січня у всеукраїнський символічний ланцюг єднання», – підсумувала вона.
Читайте також: Кличко взяв участь у церемонії запалювання вогнів на головній новорічній ялинці України
Читайте також: На Буковині в День Соборності вивісили карту України без Криму. Влада пояснила, як так сталося