Світ
28 грудня 2018
Італійський священик переказував пожертвування на свій рахунок у банку і став мільйонером
Прелат збирав гроші протягом 20 років.
news-image

В італійському місті Турині настоятель приходу переказував пожертвування вірян на особистий рахунок в швейцарському банку, передає «Є!»

Збираючи пожертви вірян протягом 20 років, прелат зумів внести на швейцарський поточний рахунок запаморочливу суму в розмірі близько 2,4 мільйона євро.

Розслідування почалися у 2016 році, коли священик Дон Алессандро   Менціо, який зараз близький до виходу на пенсію, вирішив, що повинен повернути в Італію гроші до прибуття нового настоятеля.

Проте, банківські рухи викликали підозри у фінансової поліції, яка вирішила провести перевірки.

Як з'ясувалося, всі гроші надійшли на рахунки пресвятого батька від парафіян, які думали, що пожертвування прямували на благодійність, але аж ніяк не у Швейцарію, на банківський рахунок Дона Менціо, на той момент настоятеля церкви Gran Madre di Dio.

Тепер, щоб священик був арештований за розтрату і злодійство, поліції потрібна допомога від ошуканих вірян: потерпілій стороні необхідно звернутися до суду. Однак не все так просто: серед вірян багато хто як і раніше, вірить у сумлінність парафіяльного священика і вважає, що гроші були у швейцарському банку тільки для того, щоб зберегти їх.

Читайте також: В Італії священик програв 900 тисяч євро, що пожертвували віряни