Політика
3 січня 2019
Посол КНДР в Італії попросив політичного притулку
48-річний дипломат виконував обов'язки посла в Римі з жовтня 2017 року.
news-image

Головний північнокорейський дипломат в Італії попросив притулку в одній з країн Заходу. Про це пише AFP, передає «Є!» із посиланням на УП.

Джо Сон Гіл, чинний посол Північної Кореї в Римі, і його сім'я звернулися з проханням про надання притулку в невідому західну країну, пише щоденна південнокорейська газета JoongAng Ilbo з посиланням на неназвані дипломатичні джерела в Сеулі.

"Він попросив притулку на початку минулого місяця", - цитує одне з джерел JoongAng.

Італійська влада міркувала над тим, що робити, сказав один з чиновників, але додав, що вони "захищають його в безпечному місці".

48-річний дипломат виконував обов'язки посла в Римі з жовтня 2017 року, після того, як Італія вислала тодішнього посла Мун Чон Нама в знак протесту проти ядерного випробування, проведеного в КНДР в порушення резолюцій ООН.

"Відомо, що він є сином або зятем одного з високопоставлених чиновників північного режиму", - цитує JoongAng неназваний північнокорейський експерт.

Більшість північнокорейських дипломатів, які працюють за кордоном, як правило, змушені залишати в Пхеньяні кількох членів сім'ї - зазвичай дітей - для запобігання їх дезертирства під час роботи за кордоном.

Однак Джо приїхав до Риму в травні 2015 року зі своєю дружиною і дітьми, що може означати, що він з привілейованої родини, пише видання JoongAng.

Останнім високопоставленим північнокорейським дипломатом, який втік з КНДР, був Те Ен Хо, який займав пост заступника посла в Лондоні в 2016 році. Він пояснив свій вчинок бажанням дати своїм трьом дітям краще майбутнє.

Читайте також: Екс-посол США Гербст: Без «червоної армії» ви взяли б увесь Донбас у серпні 2014 року