Політика
3 січня 2019
Рабінович: Україна повинна шанувати пам'ять своїх героїв, а не поплічників фашизму
Політик констатував, що багато представників молодого покоління сьогодні "бездумно ходять з фашистською символікою".
news-image

В Україні нинішня влада зносить пам'ятники переможцям, які зупинили фашизм, і встановлює пам'ятники поплічникам фашистів. Навпаки, українці повинні шанувати пам'ять своїх справжніх героїв. Про це в ефірі авторської програми «Хто кому Рабінович» на телеканалі «112 Україна» заявив народний депутат, лідер «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»
За його словами, українці - це не народ, який можна вважати поплічниками фашизму. Навпаки, це країна нащадків переможців, які свого часу зупинили фашизм, впевнений Рабінович. Так він прокоментував у суб'єктивних підсумках  2018 року «антибандерівський закон», які прийняли в Польщі в лютому минулого року.

«Я категорично проти того, щоб всіх українців виставляли як поплічників фашизму. Українці - на другому місці за кількістю Героїв Радянського Союзу. Інша справа, що зараз цим героям зносять пам'ятники. Хіба ці люди не герої?», - сказав лідер «За життя».

Рабінович зазначив, що нинішня влада ставить пам'ятники та меморіальні дошки поплічникам фашизму. А багато представників молодого покоління сьогодні, найчастіше бездумно, ходять з фашистською символікою вулицями українських міст.

«Сьогодні молодь, яку направляють підбурювачами, ходить з фашистськими прапорами по центру Києва. Бійці в деяких підрозділах української армії роблять собі татуювання зі свастиками. Як це співвідноситься з нашим завтрашнім днем? Я вважаю, це ненормально», - акцентував парламентарій.

Він нагадав про випадок, який стався буквально напередодні Нового 2019 року, коли президент України відвідував десантників ВСУ. Тоді камери журналістів показали на грудях одного з військових емблему 3-ої танкової дивізії СС «Мертва голова».

«Я тоді прочитав абсолютно приголомшливі вибачення цього десантника. Він сказав, що помилився, не подумав і взагалі вважав, що це піратський символ. Навіть якщо це піратський символ, як це співвідноситься з українською армією? Я думаю, що справжніми героями були ті бійці радянської армії, які знищували саме ці дивізії СС», - констатував політик.