Події
6 січня 2019
В Одесі помер 20-річний солдат-строковик, травмований через розрив котла
На даний час триває розслідування за фактом вибуху котла.
news-image

Сьогодні в Одесі помер 20-річний солдат строкової служби, який дістав травми в котельні в результаті розриву котла наприкінці 2018 року. Як повідомило УНІАН поінформоване джерело в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, солдат помер від травм, несумісних з життям. 

Інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«Медики робили все що від них залежало, наскільки відомо, усіма ліками хлопця забезпечили. Богдан Білоконь опритомнів, але, на жаль, організм не витримав - хлопець помер», - сказало джерело.

Він зазначив, що на даний час триває розслідування за фактом вибуху котла. Правоохоронець додав, що відповідно до правил військовослужбовці мають право обслуговувати котельне устаткування, але після спеціальної підготовки.

«Зараз всі обставини НП встановлюються», - додав він.

27 грудня 2018 року до Військово-медичного клінічного центру Південного регіону України (Одеса) було доставлено 20-річного солдата строкової служби, який дістав у результаті розриву котла опіки більш як 50% поверхні тіла, а також численні забої. Вибух стався в місці дислокації 28-ї окремої механізованої бригади - в смт. Чорноморське. У відділі комунікацій поліції Одеської області заявили, що, за попередніми даними, причиною вибуху в котельні стала неправильна експлуатація обладнання. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

Читайте також: П’ятеро дівчат загинули в пожежі у квест-кімнаті в Польщі