Події
13 січня 2019
На Івано-Франківщині сталась масштабна пожежа на хімзаводі (відео)
Від ДСНС в області залучено 18 одиниць техніки та близько 90 людей з особового складу.
news-image

У місті Калуш Івано-Франківської області сталась пожежа на заводі «Карпатнафтохім», до гасіння залученні 90 рятувальників. Як повідомила речниця управління ДСНС в Івано-Франківській області Світлана Бабушкіна, повідомлення про пожежу надійшло до ДСНС о 21:08, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«На даний час відбувається факельне горіння пірогазу. Підрозділи УДСНС в області за допомогою лафетних стволів здійснють охолодження сусідніх будівель», — повідомила вона.

Від ДСНС в області залучено 18 одиниць техніки та близько 90 людей з особового складу.  У коментарі виданню "Вікна" міський голова Калуша Ігор Матвійчук підтвердив пожежу на ТзОВ Карпатнафтохім. За попередніми даними загорілося пальне, викидів небезпечних речовин в атмосферу немає. Постраждалих від пожежі немає. Станом на 23:48 пожежу на заводі "Карпатнафтохім" локалізували.

Читайте також: Український моряк випав за борт торговельного судна в Балтійському морі
Читайте також: П’ятеро дівчат загинули в пожежі у квест-кімнаті в Польщі

Як повідомляє місцеве видання «Курс» з посиланням на соцмережі, горить установка з виробництва олефінів, яку було введено в експлуатацію у жовтні 2005 року. «Карпатнафтохім» виробляє етилен, поліетилен, вінілхлорид, каустичну соду, хлор тощо. Завод був зупинений у вересні 2012 року в зв'язку з несприятливою ситуацією на ринку нафтохімічної продукції, і відновив роботу у 2017 році.