Політика
16 лютого 2015
Гройсман збирається відвідати Бундестаг найближчим часом
Керівники Верховної Ради і німецького Бундестагу підтверджують намір активізувати міжпарламентське співробітництво на всіх рівнях
news-image

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман має намір відвідати Бундестаг ФРН найближчим часом для зміцнення міжпарламентських зв'язків України та Німеччини.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Домовилися, що найближчим часом на запрошення пана президента (Бундестагу Норберта Ламмерта - ред.) я відвідаю Бундестаг, щоб налагодити співпрацю між українським парламентом та Бундестагом", - сказав Гройсман на спільному з Ламмертом брифінгу в понеділок у Києві.

За його словами, в ході візиту Ламмерта до Києва керівники парламентів України і Німеччини обговорили низку питань, пов'язаних, зокрема, з подіями на Донбасі, проведенням реформ в Україні і посиленням міжпарламентських зв'язків. Гройсман також розповів, що обговорив з Ламмертом напрямки реформ, які належить провести в Україні.

"Я радий, що пан керівник Верховної Ради прийняв моє запрошення відвідати Бундестаг, де ми зможемо перейти до конкретизації того, що сказано в цій спільній заяві", - сказав, у свою чергу, Ламмерт.

У спільній заяві керівників парламентів говориться:

"Керівники Верховної Ради і німецького Бундестагу підтверджують намір активізувати міжпарламентське співробітництво на всіх рівнях".