Суспільство
17 січня 2019
Олександр Усик святкує день народження
Боксер став першим українцем, який отримав титул абсолютного чемпіона світу.
news-image

Сьогодні, 17 січня, святкує свій день народження  Олександр Усик (1987), український боксер. Чемпіон світу в першій важкій вазі за версією WBO, олімпійський чемпіон (2012), чемпіон світу (2011), чемпіон Європи (2008), багаторазовий чемпіон України, передає «Є!» із посиланням на Укріфнформ.

Народився у Сімферополі. З дитинства Олександр відвідував школу сімферопольського футбольного клубу«Таврія», але футбольна кар’єра юнака не склалася.

В 15 років він почав займатися боксом. На Олімпійських іграх у Лондоні Олександр, який на той час уже став капітаном боксерської збірної України, був головним фаворитом. Золоту медаль виборов 11 серпня 2012 року, здобувши перемогу у фіналі над італійським боксером Клементе Руссо. Глядачам запам’ятався тим, що виходив на ринг у образі козака, а після фінального поєдинку станцював гопак.

Олександр Усик завоював усі можливі титули любительського боксу і у жовтні 2012 року офіційно заявив про завершення аматорської кар’єри та перехід у напівпрофесіональну лігу WSB, міжнародну боксерську асоціацію під егідою AIBA.

У 2017 році Олександр Усик піднявся на першу сходинку рейтингу найкращих важковаговиків світу за версією авторитетного боксерського видання The Ring.

У липні 2018 року став абсолютним чемпіоном світу Всесвітньої боксерської суперсерії WBSS, ставши першим українцем, який отримав титул абсолютного чемпіона світу.

Читайте також: Футболіст Зозуля врятував від удушення іспанського одноклубника (фото)