Політика
17 січня 2019
Шкіряк запропонував не давати право голосу жителям окупованих територій на президентських виборах
Радник міністра запевняє, що це рішення не суперечить принципам демократії.
news-image

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк вважає, що жителям окупованих територій не можна давати право голосу на виборах президента України і Верховної Ради. В ефірі ObozTV Шкіряк пояснив це тим, що виборчий процес є питанням національної безпеки, передає «Є!» із посиланням на Depo.Донбас.

Він наголосив, що від виборів також залежить збереження територіальної цілісності і незалежності України.

"На жаль, ці громадяни України протягом останніх років – причому, це не п'ять років із початку війни, а років двадцять точно – були під впливом тотальної російської пропаганди. Безумовно, хтось більше, хтось менше. Але ці люди, особливо, враховуючи те, що відбувається зараз, не можуть адекватно сприймати ситуацію в Україні", – заявив Шкіряк.

Радник міністра також запевнив, що це рішення не суперечить принципам демократії, адже йдеться про тимчасово окуповані Росією території України, і люди, які проживали на окупованій території, піддавалися тотальному психологічному впливу з боку держави-агресора.

"Тому жодних суперечок із приводу демократії тут бути не може. Цим людям потрібен час для адаптації в нормальній, цивілізованій, європейській Україні. Щоб у них відкрилися очі і вони зрозуміли, що насправді відбувається і як їх фактично перетворювали на зомбі", – пояснив Шкіряк.
Читайте також: У Чехії серед іноземців з простроченим терміном перебування лідирують українці