Події
18 січня 2019
У Миколаєві закрили кримінальне провадження про загибель керівника аеропорту Волошина
Провадження припинено за відсутністю складу кримінального правопорушення.
news-image

Слідче управління Головного управління Нацполіції в Миколаївській області закрило кримінальне провадження, розпочате після самогубства т.в.о. директора Миколаївського аеропорту Владислава Волошина через відсутність складу кримінального правопорушення. Про це повідомила речниця ГУ Нацполіції в області Олена Бережна, передає "УНІАН", повідомляє «Є!»

"Під час проведення досудового слідства були проведені всі необхідні експертизи. Підстав оголошувати комусь про підозру у вчиненні кримінального правопорушення немає. Тому кримінальне провадження було припинено за відсутністю складу кримінального правопорушення", - розповіла Бережна.

Нагадаємо, 18 березня 2018 року у Миколаєві вчинив самогубство 29-річний в.о. директора КП "Миколаївський міжнародний аеропорт" Владислав Волошин. Він не залишив передсмертної записки і не повідомив медикам "швидкої" причини свого вчинку, хоча на момент їх приїзду був живим, пише УП.

Але є переписка з телефону Волошина, де він згадував своє призначення на посаду, перевірку в аеропорту і заявляв про намір вчинити самогубство. Цю переписку досліджувала поліція.

Факт вживання певних заходів для усунення можливих корупційних ризиків при здійсненні закупівель у "Миколаївському аеропорту" підтвердили в НАБУ.

Співробітниця "Миколаївського аеропорту" Аліна Коротич заявила, що на Волошина тиснули посадовці облдержадміністрації на чолі з губернатором Олексієм Савченком.

Сам Савченко у соцмережі закликав не поширювати телефонну переписку Волошина, і висловив упевненість, що правоохоронці з усім розберуться.

Слідство у справі загибелі в.о. керівника Миколаївського аеропорту відкрило провадження про доведення до самогубства.

Згодом у поліції заявили, що не думають, що Волошин застрелився під тиском.

Волошин був пілотом штурмовика Су-25 299-ї Миколаївської бригади тактичної авіації. Під час служби здійснив 33 бойових вильоти. У серпні 2014 року після удару по російським десантникам під Новокатеринівкою його літак збили. Волошин катапультувався і приземлився на окупованій території. За координації куратора зі штабу АТО йому вдалося вибратися до позицій ЗСУ. З армії звільнився через сімейні обставини. Нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Російська влада звинувачувала Волошина в атаці на малайзійський "Боїнг МН17", збитий бойовиками у 2014 році. Звинувачення повністю спростовано розслідуванням прокуратури Нідерландів і України.

У липні 2017 губернатор Миколаївщини Олексій Савченко призначив Волошина заступником директора Миколаївського міжнародного аеропорту. Волошин мав відповідати за проведення тендерів. У січні 2018 року він став в.о. директора летовища.

Читайте також: Шкіряк запропонував не давати право голосу жителям окупованих територій на президентських виборах