Україна
18 січня 2019
«Укрзалізниця» у 6 разів підвищила ціну за групове бронювання квитків
Встановлені державою тарифи не покривають навіть 40% витрат.
news-image

 Акціонерна компанія "Укрзалізниця з 15 січня підвищила оплату за резервування місць за заявками юридичних та фізичних осіб у 6 разів - з 32 до 200 грн за місце, при цьому вартість резервування квитків за заявками для перевезення дитячих груп було підвищено на 56% - з 32 грн до 50 грн за місце, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявила депутат Верховної Ради Ганна Романова, яка направила депутатський запит керівництву «Укрзалізниці» після численних скарг з боку представників туристичної галузі. 

«Такий тариф ставить під загрозу розвиток всього внутрішнього туризму в Україні, оскільки таке підвищення ціни ускладнить, а в деяких випадках і унеможливить організацію групових турів по Україні, особливо дитячих», написала вона.

У коментарі УНІАН директор Департаменту з організації внутрішніх та міжнародних перевезень пасажирів АТ «Укрзалізниця» Олександр Красноштан пояснив ситуацію з підвищенням тарифів тим, що встановлені державою тарифи не покривають навіть 40% витрат, і у зв'язку з цим підприємство несе багатомільярдні збитки. 

«Що стосується групових перевезень, основними клієнтами, які користуються цією послугою, є туристичні компанії, вони організовують тури, і як суб'єкти підприємницької діяльності отримують прибуток. Водночас, «Укрзалізниця» несе значні витрати на підтримку мережі кас групового бронювання, апарату, який обслуговує групові перевезення», - сказав Красноштан.

За його словами, крім цього великі витрати припадають на маневрові роботи і утримання додаткових вагонів, які необхідні для перевезення організованих груп.

«Попередні ставки не покривали і половини витрат «Укрзалізниці» на цю діяльність, у зв'язку з цим, вимушеним заходом стало підвищення ставок на групове бронювання, при цьому ставки на бронювання дитячих груп залишаються в 4 рази нижчими за рівень ставок звичайних груп», - зазначив він.

Красноштан також пояснив, що підвищення вартості турпакетів для кінцевих споживачів можна було б уникнути за рахунок зменшення рівня прибутковості туроператорів.


Читайте також: «Укрзалізниця» пропонує вболівальникам ЛЧ УЄФА «лоукост номери»