Суспільство
16 лютого 2015
Порошенко наклав вето на закон про право виходу жінок на пенсію у віці 55 років
Йдеться про жінок, які були звільнені і мають 30 років стажу
news-image

Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон про продовження права жінок виходити на пенсію в 55 років. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради України, пише Є | Єдність.інфо.

"Готується на розгляд вето президента ", – йдеться у повідомленні.
"Прийнятий Верховною Радою України 14 січня 2015 закон України "Про внесення змін до закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо удосконалення пенсійного забезпечення" не може бути підписаний, виходячи з такого. Пунктом 2 розділу 1 закону, який розглядається, передбачається продовжити до 1 січня 2022 дію положення щодо права виходу на пенсію після досягнення 55-річного віку жінкам, які звільнені з роботи і мають не менше 30 років страхового стажу. Прийняття закону спрямовано на захист прав жінок передпенсійного віку, які є неконкурентоспроможними на ринку праці та опинилися в складних економічних обставинах, обумовлених масовими звільненнями працівників", – зазначає прес-сулжба.
"Враховуючи наявність протягом останніх років дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який покривається за рахунок коштів державного бюджету, на сьогодні відсутнє фінансове забезпечення реалізації зазначеного положення, що, за інформацією Кабінету Міністрів України, потребуватиме у 2015 році додаткових витрат у розмірі 387 500 000 гривень. Враховуючи вищевикладене, пропоную пункт 2 розділу II "Прикінцеві положення" закону виключити", – йдеться у пропозиціях Порошенка.
Читайте також: Рада продовжила право дострокового виходу на пенсію 55-річним жінкам