Суспільство
30 січня 2019
Найкращі харчові звички для здоров'я
Відмовтеся від алкоголю, він токсичний у будь-якій кількості.
news-image

Щоб повністю перейти на здорове харчування, потрібно виробляти певні звички, вважає лікар-дієтолог Наталія Герасимова. Вона розповіла про те, які харчові звички найбільш корисні, повідомляє «Є!» з посиланням на УНІАН.

Для здоров'я кориснішо купувати чисті натуральні продукти, які не містять синтетичних домішок. Але захоплюватися такими продуктами – не найбільш здорова звичка, бо зазвичай у них містяться некорисні цукро- і жирозамінники. 

За словами дієтолога, така звичка корисна для здоров'я тим, що вона привчає людину до усвідомленого споживання їжі, дозволяє вживати їжу, приготовану зі свіжих продуктів і з залученням добросовісної термічної обробки.

Слід прагнути робити меню більш різноманітним – це теж важлива для здоров'я харчова звичка. Вона «тренує» бактерії кишкового тракту, сприяє зростанню корисної мікрофлори.

Повна відмова від алкоголю: на думку Наталії Герасимової, алкоголь токсичний у будь-якій кількості, всі твердження про користь спиртних напоїв – це перебільшення. До того ж, алкогольні напої містять багато калорій та сприяють набору ваги. 

Читайте також:Україна - лідер у смертності через нездорове харчування