Світ
30 січня 2019
У Британії актори закликали до бойкоту Євробачення
Телерадіокомпанія BBC відповіла, що не збирається піддаватися бойкоту та транслюватиме «Євробачення», незважаючи на лист.
news-image

Телерадіокомпанія BBC відповіла, що не збирається піддаватися бойкоту та транслюватиме «Євробачення», незважаючи на лист, повідомляє «Є!» з посиланням на УНІАН. Група британських діячів культури написала лист в службу BBC з вимогою скасувати трансляцію «Євробачення-2019».

Таким чином вони закликають до бойкоту Ізраїлю, де і буде проходити конкурс. Автори листа звинуватили Ізраїль у порушенні прав людини та окупації палестинських земель.

Також вони нагадали ВВС про те, що статут компанії передбачає відстоювання свободи вираження думок. А це означає, що телерадіокомпанія повинна приєднатися до бойкоту і домагатися того, щоб «Євробачення» було перенесено в іншу країну, де ці норми дотримуються, повідомляє Jewish News. Лист підписали Вів'єн Вествуд, Пітер Габріель, Майк Лі, Джулі Крісті, Максін Пік, Вольф Еліс, Керіл Черчілль та Еллі Кеннеді.

Також серед підписантів - колишній соліст групи Pink Floyd Роджер Вотерс. Він відомий своїми антиізраїльськими діями, зокрема, агресією в адресу артистів, які виступають в Ізраїлі. Телерадіокомпанія BBC відповіла, що не збирається піддаватися бойкоту та транслюватиме «Євробачення», незважаючи на лист. 8 лютого в ефірі BBC 2 відбудеться відкрите голосування, в ході якого вирішиться, хто представлятиме Великобританію на пісенному конкурсі.

Читайте також:Ізраїльтянку-переможницю Євробачення звинуватили в плагіаті