Українська компанія вперше в історії експортувала газ у Європу
Кінцевий власник компанії-експортера - один з кандидатів у презденти України.
news-image

Компанія "ТАС Енергія Країни" вперше в історії незалежності України здійснила експорт природного газу в Європу в напрямку Словаччини Про це повідомив директор "ТАС Енергія Країни" Максим Дмитрук виданню EXPRO,  передає  «Є!» із посиланням на Еспресо.

Покупцем виступила компанія UK METALEX LIMITED. Зазначається, що операція була тестовою.

"Ми спільно з нашими європейськими партнерами перевіряємо митні режими та роботу операторів суміжних країн. Додатково плануємо здійснити ще кілька тестів в тому числі експорт з митного складу", - сказав Дмитрук.

Відомо, що ТОВ "ТАС "Енергія країни" займається постачанням природного газу та електроенергії на український ринок, входить в групу компаній TAS Group, засновану в 1998 році. Компанія базується в Києві, кінцевий власник – Сергій Тігіпко.

Нагадаємо, експорт газу став можливий після зниження тарифів на вхід та вихід в ГТС України з початку року. Зокрема, з 1 січня 2019 року тариф на вхід в ГТС було знижено з 12,47 долара за тис куб м на добу до 6,28 долара за тис куб м на добу (з ПДВ). Цей крок має допомогти Україні стати самостійним експортером газу.

Кабінет Міністрів України розраховує, що завдяки поліпшенню регулювання в газовидобувній галузі обсяги видобутку виростуть і наблизять державу до незалежності від зовнішніх поставок.

Читайте також: Голова Нафтогазу віддасть зароблені кошти на благодійність