Суспільство
31 січня 2019
Православну церкву України зареєстрували як юрособу
Відомості про це містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.
news-image

Київську митрополію Української православної церкви (ПЦУ) 30 січня зареєстрували як юридичну особу. Відомості про це містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, пише «Є!» з посиланням на 112.

Місцезнаходження Київської митрополії ПЦУ - вул. Трьохсвятительська, 6.

У графі "органи управління юрсоби" - "Митрополит Київський і всієї України". Тож керувати юрособою буде Епіфаній (в миру - Думенко Сергій Петрович).

Нагадаємо, Синод Вселенського патріархату ухвалив рішення щодо надання Томосу про автокефалію Православній церкві в Україні 11 жовтня 2018 року.

Об'єднавчий собор у Києві обрав 15 грудня предстоятелем помісної православної церкви в Україні митрополита колишньої УПЦ КП Епіфанія (Думенка).

Церемонія підписання Томосу відбулася 5 січня 2019 року в Стамбулі. Вранці 6 січня Вселенський патріарх Варфоломій передав предстоятелю Православної церкви України Епіфанію посох і Томос про автокефалію.

Читайте також:Предстоятель РПЦ Кирил хоче приїхати в Україну і зустрітися зі «своїм народом»

Читайте також:В одному районі Львівщини усі громади УПЦ МП перейшли до Православної церкви України