Події
1 лютого 2019
Стало відомо, хто замінить відстороненого Аласанію в НГТУ
Аласанія буде виконувати обов'язки глави Громадського ще два тижні.
news-image

Виконувати обов'язки відстороненого від посади голови правління Громадського мовлення Зураба Аласанії буде член правління Національної громадської телерадіокомпанії України (НГТУ) Микола Чернотицький. Про це повідомив член наглядової ради НСТУ Олексій Панич, передає «Є!» із посиланням на "Українську правду".

"Ми призначили одного з членів правління виконуючим обов'язки голови до обрання нового складу правління. Ми призначили Миколу Чернотицького, про що він не знає, ми з ним не консультувалися. Принаймні, не знав до моменту вирішення", – сказав Панич.

За словами члена наглядової ради НСТУ, Аласанія буде виконувати обов'язки глави Громадського ще два тижні, з моменту повідомлення йому офіційно про дострокове розірвання контракту.

Коли саме він покине пост, поки не відомо, адже спочатку повинні сформувати протокол, для вручення. Крім того Панич розповів, що сам конкурс може тривати від двох місяців.
"Коли виберемо нового голову правлінь, якщо конкурс відбудеться вдало, він запропонує свою команду, і з моменту обрання цієї команди, втрачає повноваження стара команда", – пояснив Панич.

Як відомо, наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України прийняла рішення про дострокове відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління Громадського мовлення.

У листопаді 2016 року Аласанія пішов у відставку з посади генерального директора Національної телекомпанії України, яку очолював з березня 2014 року. У квітні 2017 року він був призначений на посаду голови правління НГТУ.

Читайте також: У Латвії заборонили телеканал «Росія РТР» через антиукраїнські заклики