Війна
1 лютого 2019
В Україні розробили бойовий модуль «Дует» для мобільного ЗРК (фото)
Бойовий модуль «Дует» призначений для комплектування на різних типах наземних бойових машин ракетами ПЗРК різних типів, включно з перспективним українським переносним зенітно-ракетним комплексом «Колібрі».
news-image

Уряд Німеччини заблокував розробку мобільного зенітного ракетного комплексу ближньої дії, що здійснювалась українським підприємство «Арсенал» спільно із німецькою компанією Rheinmetall. 

Про це в інтерв’ю Оборонно-промисловому кур’єру повідомив заступник директора Казенного підприємства спеціального приладобудування «Арсенал» Олександр Клочко, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Українське підприємство «Арсенал» розробляло зенітно-ракетний комплекс ближнього радіусу дії до 5 км де Rheinmetall відповідав за інтеграцію з мобільною платформи та системи цілевказання і супроводження. Проте цю розробку було зупинено через заборону німецького уряду.

Вже створено бойовий модуль «Дует», що озброєний двома зенітними керованими ракетами для майбутнього мобільного зенітно-ракетного комплексу «Мисливець». Бойовий модуль «Дует» призначений для комплектування на різних типах наземних бойових машин ракетами ПЗРК різних типів, включно з перспективним українським переносним зенітно-ракетним комплексом «Колібрі».

Як раніше повідомляв ресурс Ukrainian Military Pages спільно з Rheinmetall Defence в Україні також були й інші розробки, так КБ «Південне» розробляв мобільний комплекс протидії БПЛА із 35-мм автоматичною гарматою з системою Skyshield.

Читайте також:Луценко опублікував фото сина, який служив у АТО