Світ
16 лютого 2015
У лондонському музеї виставлять каталог повій
У лондонському музеї Wellcome Collection з'явиться унікальний експонат - каталог лондонських повій 1787 і 1788 років випуску.
news-image

У двох книгах наводиться список жінок легкої поведінки, що працювали в столичному районі Ковент-Гарден, пише Єдність.інфо. У кишенькових виданнях вказані імена, ціни і адреси дівчат, повідомляє Guardian.

Автор книг під назвою Harris's List of Covent Garden Ladies ("Путівник Харріса по жінкам Ковент-Гардена") невідомий.

Вперше каталог був опублікований в 1757 році і щорічно оновлювався протягом майже 30 років. Експерти вважають, що в Британії та за її межами могло бути продано близько 250 тисяч примірників книги. Описи дівчат у цих книгах дуже докладні. Приміром, навпроти імені однієї путани сказано, що вона вміє грати на флейті. Судячи з усього, видання користувалося великою популярністю у другій половині XVIII століття.

Втім, поки обидві книги не будуть виставлятися на загальний огляд. Власники музею побоюються за збереження цінних видань. Тим, хто хоче подивитися на каталоги повій, необхідно направити в музей спеціальний запит. Тим не менш, відвідувати лондонську експозицію зовсім не обов'язково. Каталоги оцифровані і викладені на сайті бібліотеки Wellcome Library.