Політика
2 лютого 2019
РФ неподалік кордону з Україною розгорнула 12 «Іскандерів», ракети яких можуть переносити ядерні боєзаряди – Міноборони
Про це йдеться у відповіді начальника Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексія Чернобая.
news-image

РФ за 250 км від кордону України розгорнула ракетну бригаду з 12 пусковими установками комплексів "Іскандер-М", ракети яких можуть мати на озброєнні ядерні боєголовки (дальність дії - до 500 кілометрів).

 Про це йдеться у відповіді начальника Управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Олексія Чернобая на інформаційний запит УНІАН щодо даних американських ЗМІ про розгортання в безпосередній близькості до українсько-російського кордону такого типу озброєння, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

«За результатами опрацювання запиту про нарощування Російською Федерацією військового угруповання поблизу державного кордону України, за інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України та в межах відкритої інформації, повідомляється наступне: в районі населеного пункту Краснодар (250 км до кордону з Україною) розгорнуто ракетну бригаду, на озброєнні якої знаходяться ракетні комплекси "Іскандер-М" (12 пускових установок)», - йдеться у відповіді Міноборони.

 Як повідомлялося, 11 грудня 2018 року американський телеканал Fox News з посиланням на супутникові знімки, зроблені компанією Imagesat International, повідомив, що Росія у Краснодарі розгорнула ракети й пускові установки «Іскандер». 11 січня у коментарі УНІАН колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко заявив, що у радіус ураження підведених до кордону з Україною російських ракетних комплексів «Іскандер», що можуть бути озброєні ядерними боєголовками, потрапляє Київ. Разом з тим Романенко зауважив, Україна, своєю чергою, проводить випробування крилатих ракет та ракетних комплексів. 

«Ми працюємо над тим, щоб дальність покривала Москву та Санкт-Петербург. Вже є проект, ми над цим працюємо, він просувається. Це запобіжний захід», - додав він.
Читайте також: Половина Європи знаходиться під прицілом російських ракет - українська розвідка