Події
2 лютого 2019
Жінка ошукала пенсіонера-переселенця на 50 тисяч гривень
Пенсіонер залишив жінці свою банківську картку з пін-кодом та поїхав додому.
news-image

 У Донецькій області протягом 10 місяців правопорушниця жила за рахунок 60-річного пенсіонера та витратила майже 50 тисяч гривень. Жінка пообіцяла знімати гроші з особистої карти пенсіонера та передавати йому, проте потім вирішила користуватися ними у власних цілях. Підозрювану притягнуто до відповідальності. Інформує «Є!», з посиланням на УНН. 

Встановлено, що потерпілий, з вадами здоров’я, звернувся за допомогою до знайомої 43-річної мешканки Великої Новосілки, щоб та допомогла йому зняти кошти, а саме матеріальну допомогу у зв’язку з втратою працездатності.

Пенсіонер залишив жінці свою банківську картку з пін-кодом та поїхав додому. В свою чергу, правопорушниця пообіцяла повідомити про нарахування грошей та віддати їх. Коли кошти почали надходити на банківську карту потерпілого, жінка обдурила дідуся. Протягом 10 місяців вона активно користувалася карткою потерпілого, знімаючи готівку за необхідністю, розраховувалася нею у торгівельно-сервісних мережах. Правопорушниця фактично жила на гроші переселенця, чим завдала йому матеріальної шкоди на загальну суму 50 тисяч гривень.

За вказаним фактом з обвинувальним актом направлено до суду кримінальне провадження за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 "Шахрайство" Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує позбавлення волі на строк до 3-х років.

Читайте також: Туристка обдурила прикордонників і відправилася в круїз по паспорту доньки, яка молодша за неї на 28 років
Читайте також: Київські музеї запрошують на дні відкритих дверей в лютому: розклад