Спорт
6 лютого 2019
Аннамарі Данча завоювала першу медаль в історії спорту України на ЧС зі сноубордингу
Українка встановила історичне досягнення, вигравши першу медаль в історії України на чемпіонатах світу зі сноубордингу.
news-image

Українка Аннамарі Данча у Парк-Сіті (США) стала срібним призером ХІІІ чемпіонату світу-2019 з сноубордингу у паралельному слаломі. Про це пише «Є!» з посиланням на ZIK.

Аннамарі Данча встановила історичне досягнення, вигравши першу медаль в історії України на чемпіонатах світу зі сноубордингу. На ХІІІ світовому форумі, що триває в американському Парк-Сіті (штат Юта), Данча в ніч з вівторка на середу за київським часом, змогла здобути срібну медаль в дисципліні паралельний слалом, повідомляє офіційний сайт ЛДУФК.

Аспірантка Львівського державного університету фізичної культури Аннамарі Данча, яка в понеділок, 4-го лютого, встановила найкращий результат України на світових першостях, фінішувавши шостою в паралельному гігантському слаломі, покращила свій рекорд у паралельному слаломі та здобула першу медаль для України на чемпіонатах світу з цього олімпійського виду спорту.

Шлях Аннимарі до фіналу в Пар-Сіті був напрочуд складним. Після першої спроби в кваліфікації вона йшла лише на 21-му місці (в плей-оф виходять тільки 16 найкращих), і лише завдяки хорошій другій спроба українка змогла піднятися в ТОП-16, посівши 15-е, передостаннє підсумкове місце. При цьому, її перевага над 17-ю позицією склала менше однієї секунди.

У 1/8 фіналу Данча змагалася з німкенею Шеєн Лох, яка показала другий результат у кваліфікації. Шеєн впала на середині дистанції, пропустивши вперед Аннумарі. В чвертьфіналі схожа ситуація сталася з полячкою Александрою Крол (сьоме місце у кваліфікації), яка впала трохи раніше, але не змогла наздогнати Аннумарі.

Таким чином Данча вперше в кар’єрі кваліфікувалася в півфінал, але вона змогла пройти й далі. В 1/2 фіналу Аннамарі здолала бронзову призерку Олімпіади-2018 німкеню Рамону Хофмейстер, яка показала третій час у кваліфікації. Українка проїхала дуже чисто і впевнено свою дистанцію, не давши суперниці жодного шансу відіграти програш на старті.

У фінальному протистоянні проти швейцарки Юлії Цогг (четверта позиція у кваліфікації) Аннімарі не вистачило зовсім трохи до «золота». Вона йшла в одному темпі із суперницею, але у підсумку все таки програла 0.85 секунди у боротьбі за «золото». Та незважаючи на програш, такий результат все одно є історичним для України!

Для Аннамарі Данчі – це найкращий результат в кар’єрі. Вона ніколи не фінішувала вище 15-го місця в паралельному слаломі на чемпіонатах світу. А її найвищим досягненням на світових форумах в будь-яких дисциплінах було шосте місце на поточному чемпіонаті світу-2019 в Парк-Сіті у паралельному гігантському слаломі.

Додамо, що завдяки зусиллям аспірантки ЛДУФК Україна стала 24-ю країною, яка вигравала медалі на чемпіонатах світу зі сноубордингу. Зробити це «синьо-жовтій» збірній вдалося на 13-му Мундіалі, який зараз проходить в США. Завдяки нагороді Аннимарі Данчі Україна піднялася одразу на 21-е місце в загальному медальному заліку, розділяючи дану позицію з Великою Британією.

Читайте також:Чорний кіт вибіг на футбольне поле під час гри і став зіркою матчу