Суспільство
6 лютого 2019
Гройсман про сервіс «Е-малятко»: Кохайтесь, а про документи подбає Мін'юст
Родини з новонародженими зможуть оформити документи на малюка, грошову допомогу, інші документи в режимі онлайн.
news-image

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав запропонований Міністерством юстиції законопроект №9218 щодо впровадження сервісу "E-малятко". Про це очільник уряду заявив в ході засідання Кабміну, передає «Є!» з посиланням на 112.ua.

Міністр юстиції Павло Петренко нагадав, що в Україні планують запровадити електронну послугу "Е-малятко". За його словами, родини з новонародженими зможуть оформити документи на малюка, грошову допомогу, інші документи в режимі онлайн.

"Це дуже важливий крок до системи електронного врядування, тому що для кожного громадянина якістю державного сервісу є простота і швидкість. Я сподіваюсь, що парламент оперативно проголосує даний законопроект, а уряд зможе його імплементувати. І щоб вже в цьому році Україна отримала такий сервіс як "Е-малятко", - доповів очільник Мінюсту.
"Діти – це найдорожче, що в нас є, тому треба завжди в них інвестувати саме найкраще. Кохайтеся, а про документи подбає Мінюст", - додав голова уряду Володимир Гройсман.
 

Також Павло Петренко нагадав, що 14 лютого органи реєстрації шлюбів (РАГСи, - ред.) у Києві будуть працювати до 24:00, користуючись послугою "шлюб на добу".

На що голова уряду Гройсман іронічно відповів, що "14 лютого можна буде кохатись без документів".

Зазначимо, що 11 січня, набули чинності гучні норми про кримінальне покарання за секс без обопільної згоди.