Політика
8 лютого 2019
Рабінович: Замість того, щоб покращувати людям життя, Рада переписує Конституцію під НАТО
Нардеп впевнений, що в першу чергу потрібно створити сильну економіку і забезпечити працездатність банківської та судової систем.
news-image

Українські політики повинні займатися не переписуванням Конституції на догоду НАТО або ЄС, а будувати успішну, процвітаючу країну. Таку заяву зробив народний депутат і засновник «Опозиційної платформи - За життя» Вадим Рабінович в ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Є!»

«Народні депутати створюють видимість роботи, блокують трибуну у Верховної Ради з будь-якого незначного приводу, але за чотири роки я жодного разу не бачив подібного завзяття при прийнятті законів, які могли б поліпшити життя українців. Рада перейменовує області і змінює Конституцію під НАТО, але не розв'язує проблеми пенсіонерів, людей з обмеженими можливостями і не знижує тарифи. Боюся, що з такими успіхами в НАТО і ЄС ми прийдемо зі зруйнованою країною», - зазначив парламентарій.

На думку політика, з нинішнім економічним станом Україні не світить членство ні в Євросоюзі, ні в НАТО. Народний депутат впевнений, що для початку потрібно створити сильну економіку і забезпечити працездатність банківської та судової систем.

«У НАТО нам сто разів говорили, що не бачать нас у своїх рядах! І взагалі, навіщо голосувати за НАТО, якщо депутати могли б запропонувати вступити в «зоряну імперію» відразу! Вони кажуть, що ми вступимо в ЄС? «Голих і босих» не беруть в ЄС! Спочатку потрібно побудувати європейську країну вдома, дати можливість людям гідно жити. Або ми будемо мити в ЄС туалети? Нам потрібно вибудувати в Україні банківську систему, що працює, забеспечити незалежність судів, не красти, не голосувати двома депутатськими картками - і тоді, можливо, ми доростемо до ЄС і НАТО!» - заявив народний депутат.

При цьому він назвав представників нинішньої влади «купкою кашпіровських», які намагаються переконати людей, що ті стали жити краще. Зі свого боку, політик запропонував спочатку відновити вітчизняну інфраструктуру, а вже потім говорити про вступ до ЄС.

«Економіка падає, пенсіонерів вбивають, руйнується медицина. При цьому ми декларуємо якийсь проєвропейський курс. Так може було б краще, якби депутати і міністри працювали всі ці роки і зробили курс по 8 гривень за долар замість курсу на НАТО?

Сьогодні на трасі Одеса-Київ навколо ями, яка раптово утворилася, виставили поліцейських для того, щоб в неї ніхто не в'їхав. Так, може, ми яму для початку залатаємо, а потім підемо в Європу? Може, ми відремонтуємо «втомлений» міст в Києві перед вступом в ЄС? Як ми можемо себе тішити думками про євроінтеграцію, якщо за розрахунками Світового банку Україні потрібно сто років, щоб за темпами розвитку економіки наздогнати Німеччину, і п'ятдесят - Польщу, за умови, що їх економіки перестануть показувати зростання?» - підсумував Вадим Рабінович.