Світ
16 лютого 2015
У Казахстані ініціювали позачергові президентські вибори
Найближчим часом у Казахстані можуть відбутись позачергові вибори президента.
news-image

Правляча партія Казахстану "Нур Отан" підтримала ініціативу про проведення позачергових виборів президента Казахстану. Про це повідомив в ході брифінгу в Службі центральних комунікацій РК перший заступник голови партії "Нур Отан" Бауыржан Байбек, пише Є! Єдність.інфо з посиланням на інтернет-видання Tengri News.

Таким чином, Бауыржан Байбек прокоментував пропозицію Асамблеї народу Казахстану про проведення в країні позачергових президентських виборів.

"Партія "Нур Отан" як провідна політична сила країни повністю підтримує ініціативу. У зв'язку з цим, підтримуючи Асамблеї народу Казахстану, вважаємо ініціативу про проведення позачергових президентських виборів найбільш вірним рішенням, що відповідає інтересам країни і народу", - заявив Байбек.

Він зазначив, що сьогодні вранці відбулося засідання політичної ради членів бюро, на якому було прийнято відповідне рішення. "Партія "Нур Отан" закликає всіх громадян, всі політичні і громадські сили підтримати ініціативу проведення позачергових виборів президента", - додав Байбек.

Читайте також: Казахстан заборонив «георгіївські стрічки»

Напередодні, 14 лютого, в Астані відбулося засідання Ради Асамблеї народу Казахстану (АНК), на якому члени Ради висловили одностайну підтримку численних звернень громадян з ініціативою провести позачергові вибори президента Казахстану, які надходять на адресу АНК.

"У наступному, 2016 році одночасно настають терміни проведення президентських і парламентських виборів. З метою неухильного дотримання норм Конституції доцільно провести їх в різний час", - заявили раніше в АНК.