Події
12 лютого 2019
Депутати пропонують заборонити в Україні виробництво хутра з 2025 року
У 2018 року петицію про заборону виробництва хутра підтримали 27,5 тис. осіб.
news-image

Депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроект №10019, у якому пропонують із 2025 року заборонити виробництво хутра, передає «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

Згідно з проектом закону, оприлюдненим на сайті Верховної Ради, його автори пропонують заборонити розведення, вирощування та тримання тварин для виробництва хутра з 1 січня 2025 року.

Крім того, законопроект пропонує зобов'язати підприємців поліпшити умови тримання тварин до початку дії заборони. Так, площі для однієї особини лисиць, єнотоподібних собак, тхорів і песців мають становити щонайменше 50 кв. м, норок - не менше ніж 10 кв. м і з доступом до басейну. Також пропонується заборонити тримання тварин у клітках.

Відповідно до законопроекту, Кабмін буде зобов'язаний розробити програму регулювання виробництва хутра до 2025 року з подальшою забороною. Ця програма має передбачати перепрофілювання підприємств, що здійснюють виробництво хутра.

Авторами законопроекту є 36 народних депутатів, зокрема Андрій Помазанов і Геннадій Кривошея (обидва - "Народний фронт"), Олена Шкрум і Сергій Євтушок ("Батьківщина"), Мустафа Найєм ("БПП").

За даними на сайті Верховної Ради, в жовтні 2018 року завершився збір підписів за петицію про заборону виробництва хутра. Петицію підтримали 27,5 тис. осіб.

Читайте також: У Запорізькій області оголошено карантин: хвора на сказ вовчиця покусала 3 людей