Події
13 лютого 2019
У Кабміні передумали перевіряти, на що витрачають гранти ЄС
Постанова про проведення аудиту повинна була набути чинності 1 січня 2020 року.
news-image

Кабінет Міністрів скасував постанову від 12 вересня 2018 року, якою був затверджений порядок проведення Державною аудиторською службою аудиту використання коштів (грантів) Європейського Союзу. Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в середу, передає «Є!» із посиланням на  Українські Новини.

Із пропозицією про скасування ухваленого раніше порядку виступила Аудиторська служба за підсумками консультацій з керівником програм співпраці представництва ЄС в Україні Штефаном Шльойнінгом.

У супровідних документах зазначається, що представництво ЄС мало негативну позицію щодо ухваленого порядку проведення аудиту використання грантів ЄС.

Постанова про проведення аудиту повинна була набути чинності 1 січня 2020 року.

Нагадаємо, у 2018 році Міністерство економічного розвитку і торгівлі залучило 953,2 млн доларів міжнародної технічної допомоги. Країнами і організаціями, що надають найбільшу допомогу Україні, є ЄС, США, Німеччина, Норвегія, Управління з обслуговування проектів Організації Об'єднаних Націй, Європейський банк реконструкції і розвитку, Європейський інвестиційний банк, ООН та інші.

Читайте також: Гройсман назвав найбільші зарплати сімейних лікарів в Україні