Події
14 лютого 2019
Суд заарештував майже 300 тисяч доларів на рахунку Насірова
Насіров заявив, що цей рахунок відкритий у брокерській компанії, яка не є фінансовою установою.
news-image

Шевченківський районний суд Києва заарештував 300 тисяч доларів на британських рахунках колишнього глави Державної фіскальної служби України Романа Насирова. Відповідне рішення суд ухвалив 14 лютого, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Своєю чергою Насіров заявив, що цей рахунок відкритий у брокерській компанії, яка не є фінансовою установою. 

"Це не банківський рахунок, не рахунок у фінансовій установі. Це договір з компанією укладено до 2015 року, за цим договором були сплачені кошти. Є обліковий рахунок, але він не належить до фінансових рахунків або з грошовими коштами. Договір укладено ще там до моєї публічної діяльності", - запевнив він.

За словами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрія Перова, Насіров відкрив рахунок 2015 року і поклав на нього гроші готівкою. 

"Що не є банківською та фінансовою установою, то застосовувати дефініції українського законодавства до британських суб’єктів господарювання, у цбому випадку є не бачу підстав. Великій Британії видніше, як називаються їхні установи. Нас поінформували, що цей рахунок перебуває у фінансовій установі, то підстав стверджувати інше в нас нема", - сказав прокурор.

Нагадаємо, на початку 2018 року Кабмін вирішив звільнити очільника Державної фіскальної служби Насірова. 11 грудня Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним звільнення Романа Насірова з посади голови ДФС і поновив його, призначивши виплатити компенсацію за час вимушеного прогулу у розмірі 183 342 гривні 84 копійки. 

Як пояснили в суді, рішення про звільнення Насірова ґрунтувалось виключно на наявності в нього подвійного громадянства, що не вдалось довести. Проте згодом, 9 січня, Кабінет міністрів оскаржив рішення про відновлення на посаді Насірова.

16 січня Насіров подав до ЦВК документи для участі у президентських виборах та декларацію про доходи, в якій вперше вказав 297 730 доларів США на рахунку у фінансовій установі на території Об’єднаного Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, які не відображались у жодній з його декларацій під час перебування на посадах держслужбовця.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала до Шевченківського районного суду Києва клопотання про арешт грошей. 

Читайте також:В Одесі грабіжники із сумкою з грошима випадково забігли до поліції