Суспільство
14 лютого 2019
«Дівчатка - то дівчатка, а хлопчики - то хлопчики»: фінські депутати підняли питання гендерних ролей
Ініціатива викликала негативну реакцію з боку організації з захисту прав сексуальних меншин.
news-image

У Фінляндії семеро депутатів міської ради Орівесі (всього в міськраді 31 депутат) виступили з ініціативою, яка називається «Ініціатива про підтримку здорових гендерних ролей в діяльності міста Орівесі», передає «Є!» із посиланням на Yle.
На думку авторів ініціативи, міська адміністрація повинна чітко дотримуватися лінії, згідно з якою існує тільки дві статі.

Дівчатка - то дівчатка, а хлопчики - то хлопчики. Ця основоположна істина сьогодні забувається, - йдеться в посланні депутатів.


Авторами ініціативи є депутати від Справжніх фінів, Центру, Християнських демократів і Коаліційної партії. У депутатів, зокрема, викликав обурення той факт, що в Орівесі скасували призи для кращого хлопчика і найкращої дівчинки в спортивних змаганнях.

На основі звернень, отриманих від місцевих жителів, є причини підозрювати, що в деяких школах розповідали учням про нейтральну стать, - йдеться в інціатіва.


Голова регіонального відділу організації з захисту прав сексуальних меншин (SETA) Мінна Мінккінен заявляє, що закон про рівноправ'я вимагає від чиновників поширювати і підтримувати ідеї рівності.

Недостатньо того, що не дискримінують. Муніципалітети зобов'язані просувати рівність. Ідеологія місцевих депутатів не повинна йти в розріз із законом. Заперечення гендерного різноманіття негативно впливає особливо на дітей і підлітків - підкреслює Мінккінен. - Зокрема, серед молодих представників ЛГБТ підвищений ризик до самогубства.

 

Понад п'ять відсотків учнів заявили про приналежність іншої статі, чим та, що була вказана при народженні - такими є результати опитування, - каже Мінккінен.

 

Визнання різноманіття зовсім не означає того, що немає дівчаток або хлопчиків. Просто треба пам'ятати, що крім дівчаток і хлопчиків існують і інші гендерні ідентичності, - висловилася Мінккінен.
Читайте також: Український сервіс таксі випустив ЛГБТ-постери до Дня святого Валентина (фото)