Події
18 лютого 2019
В Києві Алею Небесної Сотні прикрасили тисячі паперових ангелів
Кияни вшанували пам’ять жертв розстрілу 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.
news-image

Сьогодні, в п’яту річницю початку розстрілів на Майдані учасників Революції Гідності, Алею Небесної Сотні в Києві прикрасили тисячі паперових ангеликів. Саме так уже вкотре кияни вшанували пам’ять жертв розстрілу 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві, передає «Є!» із посиланням на УІНП.

Ініціатором тихої акції «Ангели пам‘яті» традиційно виступила відома співачка та волонтерка Анжеліка Рудницька та мистецька агенція «Територія А». Цьогоріч її підтримали Музей Революції Гідності та Центр фольклору та етнографії Інституту філології КНУ імені Шевченка. А також сотні киян, які самі і з дітьми вирізали паперові фігурки та принесли їх на акцію.

За словами Анжеліки Рудницької, з кожним роком масштаби акції зростають.

«Коли ми прийшли перший раз розвісити ангелів, ми практично всі були між собою знайомі. А зараз я багатьох із тих, хто прийшов, навіть не знаю. Але я бачу: якщо в руках є ангели, то це наші люди. Приходять школярі, приходять старші люди. До неї може долучитися кожен, вирізавши з паперу фігурку ангела і повісивши на дерево біля свого будинку. Ми назвали нашу акцію тихою, бо справжня пам’ять не потребує зайвих слів і пояснень. Як і молитва», - зазначила активістка.

Цього року тиха акція «Ангели пам’яті» вперше вийшла за межі України. Якщо минулого року до неї приєдналися лише Рівне і Коломия, то нині вона відбулася в усіх містах Львівщини та Луганщини, багатьох обласних центрах, а також у Польщі, Туреччині, Латвії, США, Греції, Франції.

«Акція уже живе своїм життям і я навіть не знаю точної кількості міст, які приєдналися до нас», - зізнається Анжеліка Рудницька.

Серед учасників акції були батьки загиблих героїв, свідки тих подій, бійці добровольчих батальйонів та ЗСУ. Тиха акція «Ангели пам’яті» стала однією з перших із низки заходів, приурочених до 5-ї річниці Небесної Сотні.

Детальніше з переліком усіх заходів можна ознайомитися на сайті Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності або на його сторінці в мережі «Фейсбук".

Читайте також: Для скверу і музею Революції Гідності нададуть три земельні ділянки