Події
19 лютого 2019
Політв'язня Балуха вивезли в Краснодар
Етапування Володимира Балуха в Росію є прямою загрозою його життю.
news-image

Українського політв'язня Володимира Балуха з Сімферопольського СІЗО вивезли в російський Краснодар. Про це повідомляє заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз в Facebook, пише «Є!» з посиланням на 112.

"Балуха Володимира вивезли в Краснодар", - йдеться в повідомленні.

Етапування Володимира Балуха в Росію є прямою загрозою його життю. 

Нагадаємо, Володимира Балуха затримали 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ РФ стверджували, що знайшли у його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Сам Балух і його захисники стверджують, що його карають за проукраїнську позицію – на подвір’ї його будинку був прапор України. 

Балух оголосив безстрокове голодування 19 березня 2018 року і припинив його на час етапування. За словами адвоката політв'язня Дмитра Дінзе, у Балуха після понад 200 днів відмови від їжі є підозра на виразку або панкреатит.

Раніше підконтрольний РФ Верховний суд Криму пом'якшив вирок українцю, засудивши його до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу в розмірі 10 тисяч російських рублів.

18 жовтня 2018 року Володимира Балуха етапували до Керченської колонії. У листопаді минулого року сторона захисту політв'язня подала прохання про його умовно-дострокове звільнення, однак 25 січня суд в анексованому Криму відмовив у цьому.

Читайте також:Євродепутати у день народження Сущенка і Балуха закликали РФ звільнити політв’язнів