Світ
20 лютого 2019
У Чехії хочуть легалізувати проституцію
За підрахунками фахівців, у Чехії систематично надають сексуальні послуги близько 13 тис. осіб, з яких 56% - одинокі матері.
news-image
Голова парламентської фракції Піратської партії Якуб Міхалек запропонував ухвалити закон про регулювання проституції в Чехії. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на Еспресо.
"Ми хочемо обмежити сіру економіку, ризики для здоров'я та покращити умови для людей, залучених до проституції", - пояснив Міхалек.

На думку "піратів", дербюджет поповнився би за рахунок податку з проституції на млрд крон на рік. До прикладу, на які, можна оплатити обіди 100 тис. школярів. Оцінка доходу базується на досвіді Угорщини, де проституція вже регулюється і має такі доходи.

За підрахунками фахівців, у Чехії систематично надають сексуальні послуги близько 13 тис. осіб, з яких 56% - одинокі матері. Щорічний дохід з нелегального бізнесу становить близько 8 млрд крон.

"Ці жінки не мають медичного страхування сьогодні, вони не мають пенсійного страхування, вони не мають юридичної безпеки для своїх доходів", - зазначив політик.

Регулювання проституції готові підтримати депутати від Громадянсько-демократичної партії, ANO, а також соціал-демократи.

"Дані, отримані в Швейцарії в 2016 році, показують, що після регулювання проституції відбулося зниження ВІЛ на 16%", - підсумував Міхалек.

Читайте також:Британка впала в кому уві сні, а коли прокинулась, дізналася, що народила дитину