Події
21 лютого 2019
Приїхав на Майдан і в той же день загинув: історія наймолодшого Героя Небесної Сотні (відео)
На момент загибелі Войтович Назар ще не досягнув повноліття – йому було лише 17 років.
news-image

Войтович Назар був мешканцем с. Травневе Збаразького р-ну Тернопільської області. Навчався у Тернопільському кооперативному коледжі на дизайнера, пише «Є!» з посиланням на портал 1540.

Любив живопис, цікавився козаччиною. Приїхав на Майдан 20 лютого. Загинув на вул. Інститутській від снайперської кулі, що влучила в око. Тіло загиблого перенесли до Михайлівського Золотоверхого собору. Школа села Травневе тепер носитиме його ім’я. Він був наймолодшим серед загиблих. На момент загибелі Войтович Назар ще не досягнув повноліття – йому було лише 17 років…

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Указом Президента України № 890/2014 від 21 листопада 2014 року Назару Войтовичу було присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” (посмертно).

Медаль за жертовність і любов до України 4 липня 2015 року патріарх УПЦ КП Філарет нагородив Героя почесною медаллю “За жертовність і любов до України” (посмертно).

Грамотою Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава 8 травня 2016 року, під час Служби Божої в соборі Святого Юра у Львові, подвиг Героя було відзначено Грамотою Верховного архієпископа Києво-Галицького Святослава (посмертно). Джерело Небесна Сотня 


Читайте також:5 років тому на Майдані застрелили Героя Небесної Сотні Василя Мойсея (відео)