Світ
22 лютого 2019
В острівній державі Вануату планують заборонити одноразові підгузки
Одноразові підгузки небезпечні для довкілля тому, що покриті тонким шаром пластику, який не піддається біологічному розкладанню.
news-image
Острівна тихоокеанська держава Вануату планує заборонити використання одноразових підгузків, аби зменшити забруднення довкілля. Про це заявив міністр закордонних справ Вануату Ральф Регенвану під час конференції у столиці Порт-Вілі, пише «Є!» з посиланням на Громадське.

За словами Регенвану, продаж та використання пластикових столових приборів, стаканчиків, поліетиленових упаковок для їжі незабаром оголосять поза законом. Посилаючись на дослідження, які проводились у Порт-Вілі, міністр зауважив: одноразові підгузки становлять найбільшу частку побутових відходів у столиці.

Поки заборону не затвердили офіційно, але, якщо це станеться, вона вступить у дію 1 грудня 2019 року.

Одноразові підгузки небезпечні для довкілля тому, що покриті тонким шаром пластику, який не піддається біологічному розкладанню. І, за словами науковців, вони не лише актуалізують проблему надмірних відходів, але й впливають на процес глобального потепління.

Ідею заборони одноразових підгузків не підтримують матері, які наголошують на незручності використання багаторазових тканинних підгузків, які доводиться регулярно прати.

Вануату — одна з кількою тихоокеанських країн, яка сильно потерпає від змін клімату. Минулого року вона була серед перших у світі, хто заборонив використання одноразових пластикових пакетів.

Читайте також:40% всіх відомих видів комах знаходяться на межі вимирання