Політика
25 лютого 2019
МВС України запускає онлайн-сервіс «Вибори-2019»
Тепер кожен охочий зможе отримати доступ до всієї інформації щодо порушень на виборах.
news-image

Міністерство внутрішніх справ України запустило новий онлайн-сервіс "Інформаційно-аналітична система "Вибори-2019", що дає змогу всім охочим відстежувати та аналізувати інформацію про виборчі порушення, передає   «Є!» із посиланням на Інтерфакс.

"Публічність усіх порушень на виборах - страшний сон фальсифікатора - сьогодні він став реальністю. На сайті МВС ми сьогодні представляємо нову онлайн-сисиему, новий онлайн-сервіс... Тепер кожен охочий зможе онлайн отримати доступ до всієї інформації щодо порушень на виборах, і в географічному розподілі, і за статтями КК та іншими порушеннями, рішеннями суду", - розповів глава МВС Арсен Аваков на брифінгу в Києві в понеділок.

За його словами, сервіс працюватиме в режимі 24/7.

"Стовідсоткова прозорість (в інформації про порушення - ред.), на наш погляд, – одна з найбільших превенцій, що дають нам змогу отримати чесні та прозорі вибори", - сказав А.Аваков.

Він пояснив, що інформація на порталі фільтрується за видом правопорушення, територіальністю і датою, містить первинну фабулу, без розголошення таємниці досудового розслідування.

"Ми вважаємо, що така публічна інформація... дасть інструмент для додаткового громадського контролю... А професійні аналітики... можуть отримати для себе додатково будь-який зріз аналізу", - наголосив міністр.

Він також повідомив, що в режимі онлайн система працюватиме до завершення президентських виборів, після цього залишиться в архівному стані, можна буде відстежувати розвиток ситуації за кожним епізодом правопорушення. Потім, за словами міністра, систему буде адаптовано до парламентських виборів.

Читайте також: ЦВК намагається легалізувати скупку голосів, - штаб Гриценка