MARUV про Євробачення: Я - музикант, а не бита на політичній арені
Співачка зазначила, що хоче "дарувати свою творчість без цензури".
news-image

Співачка MARUV, яка перемогла в нацвідборі на "Євробачення" у 2019 році та не поїде на конкурс, заявила, що відмова від концертів в Росії не була для неї принциповою. Про це йдеться на її сторінці у Facebook, передає «Є!» із посиланням на УП.

"Як раніше я говорила, відмова від концертів в Росії не була для нас принциповою. Основні розбіжності викликали інші пункти договору, які, якщо я підпишу, стають для мене кабальними. Я - громадянка України, плачу податки і щиро люблю Україну. Але не готова виступати з гаслами, перетворюючи своє перебування на конкурсі в промо-акції наших політиків. Я - музикант, а не бита на політичній арені", - написала вона.

MARUV додала, що хоче "дарувати свою творчість без цензури".

"Я щиро дякую і ціную кожного, хто в мене вірив і голосував. І прошу вас прийняти цей факт і не йти на конфронтацію. Це даність сьогоднішнього дня. Я хочу дарувати свою творчість без цензури", - зазначила співачка.

Водночас очільник Суспільного телебачення Зураб Аласанія розповів про умови угоди для учасників відбору на Євробачення, які б сприяли уникненню надмірної політизації конкурсу.

Серед них - відмова представника України на міжнародному конкурсі від гастролей у РФ (три місяці після конкурсу) та уважне ставлення щодо публічних висловлювань виконавця відносно територіальної цілісності України, або будь яких висловлювань, які можуть зашкодити Україні на міжнародному рівні.

Решта умов, щодо прав, приміром - це стандартні умови володаря конкурсу, Європейської Спілки Мовників, зазначає Аласанія.

"Але... Не всі гарні українські виконавці готові бути гарними культурними дипломатами. Таким чином, рішення про виконавця, що представлятиме Україну на Євробаченні поки не прийнято. Перемовини із наступним кандидатом почнемо зранку", - додав очільник Суспільного телебачення.

Нагадаємо:

  • 23 лютого в Києві відбувся фінал національного відбору "Євробачення-2019". На ньому вирішилося, що Maruv представлятиме Україну на пісенному конкурсі в Ізраїлі.
  • При цьому у Maruv заплановано сольні концерти в Москві та Санкт-Петербурзі.
  • 25 лютого Maruv заявила, що готова відмовитися від виступів в Росії, але, за її словами, Національна телекомпанія в договорі висуває "абсурдні" вимоги.
  • Пізніше стало відомо, що MARUV не поїде на конкурс від України.