Війна
26 лютого 2019
Кремль готується до реального удару
Петро Порошенко заявляє, що існує реальна загроза повномасштабної війни, оскільки наразі Росія веде велику підготовку до удару.
news-image

Президент Петро Порошенко заявляє, що існує реальна загроза  повномасштабної війни, оскільки наразі Росія веде велику підготовку до удару, пише «Є!» з посиланням на УП.

Про це він сказав під час оперативно-стратегічного збору з керівним складом Збройних сил України 26 лютого.

"Загроза повномасштабної війни є не декларацією. Вона цілком реальна, особливо у світлі нинішніх військових приготувань противника поблизу кордону України в Смоленській, Воронезькій, Бєлгородській, Ростовській областях та в анексованому Криму", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що російська агресія почалася 5 років тому, але Кремль "жодним чином не відмовився від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом".

"Агресор розгортає нові військові з’єднання поблизу наших кордонів, нарощуючи потенціал для вірогідного і можливого вторгнення", - сказав Порошенко.

За його словами, на західному стратегічному напрямку ворог продовжує формувати Об’єднане стратегічне командування "Захід" у складі двох загальновійськових армій, танкової армії, армійського корпусу, армії військово-повітряних сил і ППО.

Крім того, на Південно-західному стратегічному напрямку Восьма загальновійськова армія здійснює безпосереднє управління двома російськими армійськими корпусами, розгорнутими на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

"Ми спостерігаємо безпрецедентну мілітаризацію Чорноморського регіону і на території тимчасово окупованого Криму агресор створив потужне об’єднання військ, яке включає наземний, повітряний і морський компоненти, загальною чисельністю понад 30 тисяч військових", - сказав президент.

Він додав, що поблизу наших кордонів формуються та розгортаються ракетні частини, оснащені комплексами "Іскандер".

"Це абсолютно нічого спільного з обороною для Російської Федерації не має. Ці сили призначені для військового удару, і саме до цього готується Кремль", - наголосив Порошенко.

За його словами, одним з головних висновків, який суспільство має зробити за 5 років війни, є те, що курс України має бути на вступ до НАТО та до ЄС.  

"Україна в НАТО – це є гарантія нашої безпеки. Крапка. Жодних дискусій бути не може", - підсумував Порошенко.

Читайте також:Доба в ООС: 7 обстрілів, окупанти застосували артилерію, є втрати