Політика
26 лютого 2019
Ляшко змусив Гройсмана переглянути тарифну політику
Гройсману досить складно заперечити факт нездатності людей платити за космічним комунальними рахунками.
news-image

Багато кандидатів в президенти використовують парламентську трибуну заради своїх передвиборних цілей. Однак далеко не всі націлені на конкретний результат. 

Свою точку зору на тарифне питання, ініційоване лідером Радикальної партії України Олегом Ляшко, у прямому ефірі телеканалу "Рада" висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, пише «Є!».

"Важливо, яким буде конкретний результат. Ми маємо гарний приклад, що стосується скандальної історії з високими цінами на газ. Вже в цей четвер в парламенті буде слухатися питання про так звані "завищені платіжки"", - свідчить експерт.

За його словами, з одного боку, ми бачимо тиск на уряд з боку Олега Ляшка. З іншого боку, є позиція уряду, який вже пішов на поступки, так як Гройсману досить складно заперечити факт нездатності людей платити за космічним комунальними рахунками. 

"І цілком логічно, що прем'єр Гройсман був змушений дати доручення уряду, щось вирішувати з цим питанням, констатував факт того, що облгази "зажерлися" на місцях і слід проводити більш осмислену цінову політику, яка б зняла цю непосильну ношу газових цін і комунальних тарифів з виборців", - підкреслив Карасьов.

Він зазначив також, що є ще один варіант вирішення проблеми завищених комунальних розцінок, на якому наполягає Ляшко.

"У березні 2019 року закінчується термін трудового контракту глави "Нафтогазу" Коболєва з урядом. Так може варто поміняти керівництво компанії, про що, до речі, вже задумався і прем'єр. Так, що питання потрібно вирішувати незважаючи на вибори. Хоча я повинен сказати, що саме вибори, як правило, сприяють ефективності вирішення проблем людей", - підкреслив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

25 лютого, в ході погоджувальної ради парламенту, Олег Ляшко вимагав від уряду не пізніше середи, 27 лютого, зобов'язати керівництво "Нафтогазу" повернути незаконно отриману премію в розмірі 1 мільярда 395 мільйонів гривень у бюджет, і не продовжувати трудовий договір з Андрієм Коболевым.

"Влада стверджує, що тарифи обґрунтовані. А я кажу, що сьогоднішня ціна на газ – це ціна корупції чиновників "Нафтогазу", відсутності інвестицій в енергомодернізацію і видобуток власного газу, вугілля, торфу. Зростання заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг на 25 мільярдів гривень з листопада свідчить, що система субсидій не працює і людям нічим платити, в той же час "газові чиновники" виписують собі мільйонні премії", - заявив Олег Ляшко.

Читайте також:В «Укрзалізниці» розповіли про подорожчання квитків