Суспільство
27 лютого 2019
Справжня казка: в Одесі зацвіли квіти, які не стали чекати весни (фото)
Справжню казку застав на своїй дачі фанат первоцвітів Володимир Яценко з Одеси.
news-image

Перші весняні квіти найбільше викликають масу емоцій, які асоціюються виключно з початком весни. Про це пише «Є!» з посиланням на Gazeta.

Ще може лежати сніг, але через аномальну погоду, первоцвіт не чекає танення і витикається з-під крижин.

Справжню казку застав на своїй дачі фанат первоцвітів Володимир Яценко з Одеси.

Одеса: зацвіли ніжні квіти, які не стали чекати весни

"Отримав чудовий подарунок. Вранці вийшов з дому, і о-па - брандушки! Не знаю, восени їх сусідка висадила. У мене під будинком буде шалена клумба, сусіди пройнялись", - написав у Facebook Володимир Яценко.

Більша частина квітів ростуть у снігу. Серед них — морозостійкі брандушки, які занесені до Червоної книги. Рослина охороняється у природних заповідниках.

"Проліски вже тижні три цвітуть. Але найпершими в першій половині лютого з'явилися крокуси. Місяць видався досить теплим. Уже цвіте брандушка, пробиваються перші проліски і ряст. Тиждень тепла і все буде цвісти. А сходить вже практично все, навіть під снігом, - каже садовод Володимир Яценко. - Ми квіти висаджуємо на схилах, над морем. Хочемо зберегти парк".

Користувачі соцмережі жартують. Мовляв "що це територія якась аномальна. Все росте і ще й такі дикі квіти".

"Це пояснюється тим, що у південних областях, особливо на півдні Одеської області перехід через нуль градусів відбувся ще у кінці січня", - говорить завідуюча відділом прикладної метеорології та кліматології Українського науково-дослідного гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

Читайте також:Перехід на літній час 2019: коли переводять годинники в Україні