Суспільство
27 лютого 2019
Подбайте про себе: 5 кращих здорових звичок для серця
“Золоту п’ятірку” здорових звичок, що сприяють підтримці активних функцій серця, а також зміцненню міокарда, визначили шведські вчені.
news-image

“Золоту п’ятірку” здорових звичок, що сприяють підтримці активних функцій серця, а також зміцненню міокарда, визначили шведські вчені. Їх дослідження на цей рахунок опублікував журнал Archives of Internal Medicine, пише «Є!» з посиланням на Українське Здоров'я.

Перша здорова звичка: їсти натуральні продукти. На думку фахівців, в раціоні харчування повинні переважати продукти, які не піддаються термічній обробці або ж вона допускається лише по мінімуму. Якщо слідувати даній умові, то виявиться, що більшість таких продуктів – це зелень, овочі, фрукти, бобові. Вчені підтверджують: їх вживання постачає організм в найбільшій кількості тими речовинами, які сприятливо впливають на судини і артерії, покращуючи їх провідність за рахунок зниження холестерину скупчень.

Друга здорова звичка: контроль над вживанням алкоголю. Чим організм старший, тим краще на нього впливає відмова від вживання алкоголю з кожного зручного приводу. Згідно з науковими даними, після настання 40 років вживання 350 грамів чистого алкоголю в тиждень, скорочує тривалість життя за рахунок виникаючих патологій серця на 1-2 роки.

Третя здорова звичка: зберігати талію. Існує тісний зв’язок між об’ємом талії і ризиком розвитку гіпертонії, ішемічної хвороби серця. У жінок нормальною вважається талія об’ємом до 90 см, у чоловіків – до 100 см. Якщо величина талії перевершує ці норми всього на 10 см, то ризик виникнення проблем зі здоров’ям дуже високий.

Четверта здорова звичка: аеробна активність. Ходьба пішки, танці, плавання, їзда на велосипеді – чим більше в житті людини посильних аеробних навантажень, тим краще для серця. Наукові дані свідчать: найбільшому ризику ранньої смерті у зв’язку з серцево-судинними захворюваннями схильні люди, що ведуть малоактивний спосіб життя – неважливо, худі вони, повні чи страждають ожирінням.

П’ята здорова звичка: кинути палити. “Зав’язавши” з сигаретами, можна домогтися поліпшення не тільки в стані серця. За словами науковців, у курців страждають не тільки клітини серцевого м’яза, але й головного мозку, які починають піддаватися атакам з боку білих кров’яних тілець.
Читайте також:Названо найбільш депресивний вік