Політика
28 лютого 2019
Екс-адвокат Трампа під присягою зізнався, що залякував людей за його дорученням
Коен заявив, що таких випадків були сотні.
news-image

Теперішній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп давав доручення погрожувати людям, які йому заважали, і таких випадків було багато. В цьому зізнався екс-адвокат господаря Білого Дому Майкл Коен, повідомляє CNN, передає «Є!» із посиланням на ТСН.

На запитання, скільки разів Трамп просив його погрожувати від його імені, Коен дав зрозуміти, що це траплялося доволі часто. На його думку, таких випадків було близько півтисячі протягом десяти років співробітництва.

Нагадаємо, 29 листопада 2018 року колишній адвокат президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа Майкл Коен визнав провину в даванні неправдивих свідчень у Конгресі стосовно проекту будівництва хмарочоса Trump Tower у Москві.

За словами Коена, два роки тому він розповів конгресменам, які досліджували можливе російське втручання у вибори в США, що проект у столиці РФ був згорнутий в січні 2016 року, тоді як насправді це сталося тільки в червні – коли Трамп уже був єдиним претендентом на роль кандидата від республіканців.

Коена також обвинувачують у тому, що він заплатив за мовчання про стосунки коханкам Трампа - порнозірці Стормі Деніелс і моделі Playboy Карен Макдугал. Нерозголошення такої інформації могло вплинути на результати виборів, а отже виплати жінкам є порушенням фінансування виборчої кампанії. Нібито адвокат діяв за вказівкою самого Трампа. Демократична партія США вважає, що ці звинувачення можуть стати приводом для імпічменту, однак соратники Трампа відкидають обвинувачення. Сам президент запевняє, що не хвилюється через розмови про імпічмент і впевнений, що люди його підтримають.

Екс-адвоката заусдили до трьох років позбавлення волі. 

Читайте також: Трамп витратив $ 50 тисяч на заміну в Білому домі симулятора гри в гольф