Шоу-біз та культура
1 березня 2019
Українці не голосуватимуть на Євробаченні-2019
Цьогоріч Євробачення пройде без України.
news-image

Жителі України не зможуть голосувати за учасників пісенного конкурсу Євробачення 2019, оскільки наша країна не братиме в ньому участі. Про це 28 лютого під час прес-конференції повідомила глава делегації Євробачення-2019 від України Оксана Скибінська, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

"Україна не буде представляти свого учасника, відповідно, голосувати не буде. Це буде так, як у 2015 році, коли ми просто транслюємо, але голосування не проводимо", - сказала вона.

Нагадаємо, Україна не братиме участі в міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення» у 2019 році. Національна суспільна телерадіокомпанія України, як і щороку, запропонувала переможцю відбору, співачці MARUV, укласти договір для представлення України на пісенному конкурсі, однак після проведених перемовин MARUV відмовилася підписувати договір.

Телерадіокомпанія почергово звернулася до фіналістів, що посіли друге та третє місце за результатами відбору, але гурти Freedom Jazz та Kazka також відмовилися від участі в «Євробаченні-2019».

У НСТУ наголосили, що цьогорічний відбір «виявив та привернув увагу нашого суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів із шоу-бізнесом на території держави-агресора, які й на п’ятому році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними. Для частини суспільства цей факт прийнятний, в іншої частини викликає обурення й несприйняття». Також у НТСУ наголошують, що закони України не пропонують жодних обмежень щодо роботи виконавців та артистів на території Російської Федерації попри великий суспільний запит на врегулювання цієї ситуації.

Читайте також: Україна не поїде на Євробачення у 2020 році, якщо виграє Росія