Події
1 березня 2019
Адвокат каже, що Сенцову у колонії дозволяють займатися спортом і добре годують
Стан українського політв'язня Кремля Олега Сенцова стабільний, у колонії він має змогу займатися спортом і добре харчується.
news-image
Стан українського політв'язня Кремля Олега Сенцова стабільний, у колонії він має змогу займатися спортом і добре харчується.

Про це розповіла після відвідання українця у російській колонії «Білий ведмідь» у Лабитнангі адвокат Ольга Дінзе, дружина його адвоката Дмитра Дінзе, повідомляє «Є!» з посиланням на Громадське радіо.

«Він (Олег Сенцов - ред.) займається спортом, добре харчується. Претензій та нарікань у нього немає. Умови, в принципі, створюють для нього нормальні. Якісь поблажки у вигляді трохи більшої кількості часу на заняття спортом для нього теж надаються», — зазначила адвокат.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова затримали в Криму у травні 2014 року. Він був засуджений у Росії до 20 років ув’язнення за обвинуваченнями у плануванні терактів в анексованому Криму.

У травні 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політв'язнів Кремля. Він відмовлявся від приймання їжі протягом 145 днів і заявив про припинення голодування від 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму - нібито за шпигунство.

Читайте також:Балуха переведуть до колонії, де застосовують насильство до в'язнів, – адвокат