Світ
17 лютого 2015
Платформі YOUTUBE виповнилося 10 років (відео)
Наразі на YouTube щохвилини завантажується близько 300 годин нового відеоматеріалу
news-image

Десять років тому, в лютому 2005 року, а точніше 14 лютого, трьома юними американцями була зареєстрована інтернет-адреса YouTube, пише Є | Єдність.інфо.

Як повідомляє сайт dw.de, спочатку це був портал для обміну відеокліпами серед друзів, а сьогодні кожен відеоролик на YouTube, в принципі, може зібрати мільярдну аудиторію.
Першим відео, закачаним на портал, був нині легендарний 18-секундний кліп "Me at the zoo" ("Я в зоопарку"), в якому один з трьох творців порталу, Джавед Карім, позує біля вольєру зі слоном. У 2006 році відеоканал став уже настільки популярним явищем, що його купив гігант Google за 1,65 мільярда доларів США.

Сьогодні на YouTube щохвилини завантажується близько 300 годин нового відеоматеріалу, а потенційна аудиторія кожного кліпу - це весь світ. Поки, найуспішніше на нинішній день відео "Gangnam Style" було переглянуто 2,3 мільярда разів.

Найпопулярнішою відеоплатформа YouTube стала не в останню чергу завдяки системі відеоканалів, що дозволяють створювати свій особистий простір на порталі та обзаводитися абонентами.
У самого популярного відеоканалу на YouTube, шведського PewDiePie, 35 мільйонів передплатників.