Політика
3 березня 2019
В Афінах за запитом України затримали екс-топ-менеджера компанії Курченка
Інформацію про затримання росіянина підтвердило Посольство РФ в Греції.
news-image

В аеропорту Афін за запитом України затримали громадянина РФ Євгена Калініна, який раніше обіймав посаду виконавчого директора групи ВЕТЕК олігарха-втікача Сергія Курченка, інформує «Є!», з посиланням на УНІАН.

Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на адвоката Янніса Рахіотіса. За його словами, "Калініна затримали в четвер в афінському аеропорту, у п'ятницю відбулося слухання за фактом затримання, і росіянина відправили у в'язницю Коридаллос доти, поки в Грецію не доставлять український запит на екстрадицію". Адвокат заявив, що «це політична справа, спрямована проти Росії». Він також повідомив що Калінін фігурує у скандальному списку сайту «Миротворець». Інформацію про затримання росіянина підтвердило Посольство РФ в Греції. В якості запобіжного заходу йому було визначено утримання під вартою. Калінін залишив посаду виконавчого директора ВЕТЕК в березні 2014 року, після того, як ВЕТЕК звинуватили в ухилянні від сплати податків на 7 млрд гривень. Тоді в коментарі російським журналістам він заявляв, що «не працював в юридичній структурі, яка носить назву "ВЕТЕК".

"ВЕТЕК - немає такої компанії і не було ніколи. ВЕТЕК - це щось, ну як вам сказати, це як хмара. ВЕТЕК - це ж не юридична особа, правильно? Люди ж не працюють у хмарі, люди працюють в юридичних особах. Там у них трудові книжки", - зазначав він.

На сайті "Миротворець" дійсно фігурує Євген Калінін 1967 року народження. За інформацією на сайті, він перебуває у розшуку українських правоохоронців. Йому висунуто звинувачення за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 366 (службове підроблення) та ст. 212 (ухилення від сплати податків) КК України. 


Читайте також: Саакашвілі: З України мене видворяла особиста охорона Порошенка